Epsom Station redevelopment

solumstation
The redevelopment of the station included a significant increase in cycle parking spaces.
Work has now been completed on a mixed use development, comprising new railway station ticket hall facility, 124 residential apartments, 64 bed hotel and ancillary A1 and A3 retail uses, together with 67 car parking spaces, highway and public realm improvements and servicing arrangements.
The development included 200 cycle-parking spaces for rail passengers. The old station had 96 spaces, with a further 28 outside in the street. All the new spaces are at first-floor level, reached from the street via the car park entrance at the west end of the site and reached from the platforms by steps (or a lift) down and up. The Cycling Action Group believed that this arrangement would be inconvenient: it could take at least five minutes to park a bicycle and then reach the platforms. But the increase in capacity is still welcome.
We understand that the developer made contribution to Surrey to pay for the widening of the footway of Station Approach as far as the junction with West Hill. This will allow it to be designated for shared use by pedestrians and cyclists.They also made a contribution for a similar scheme in Waterloo Road, under the railway bridge.